Sønderjyder synger

Hop forbi menuen
  Baggrund Kontakt Hjælp og Tips

Baggrund

Sønderjyder synger er et netsted som er blevet til som et produktionsspeciale ved Institut for Multimedia på Syddansk Universitet, i nært samarbejde med Charlotte Rørdam og Kirsten Sass Bak fra Afdeling for Musikvidenskab på Aarhus Universitets Institut for Æstetiske Fag.

Indholdet er Afdeling for Musikvidenskabs Sanghistorisk Arkivs Karl Clausen-samling, som i et samarbejde med Statsbiblioteket i Aarhus og DEFF-musik-fagportalen, Det Virtuelle Musikbibliotek (http://www.dvm.nu) er blevet digitaliseret, og en del af materialet bliver også publiceret på dvm.nu.

Karl Clausen samlingen er en samling af viser og tilhørende samtaler indsamlet af Karl Clausen i slutningen af 1950'erne og et stykke ind i 60'erne, med tilhørende datakort.
Både lydmaterialet og datakortene er digitaliserede (tildels i takt med klargøring til DVM-publicering), men lydfilerne er stort set udelukkende filer med hele bånd (og altså ikke enkeltoptagelser). Ofte kendes heller ikke rækkefølgen på optagelserne på de enkelte bånd, det er kun enkelte bånd hvis optagelser er blevet indekserede med optagelses-positioner undervejs i netstedsproduktionen. Dette er grundigt gennemgået med eksempler i hjælpefilen.
De lydfiler med en enkelt-optagelse som findes, er også klart markerede, se igen hjælpefilen for detaljer.
Afdelingen for Musikvidenskab arbejder videre med projektet og søger at skaffe midler til opklipning, og hvis nogen skulle sætte sig og indeksere eller opklippe båndfiler så modtager og inddaterer vi meget gerne resultaterne!
De store sorteringstabeller på "Viser :: ::" og "Sangere :: ::" er der ligeledes en grundig introduktion til i hjælpefilen.

Kontakt

Hvis du har tilføjelser til listen af tekster om indsamlingerne, har lyst til at hjælpe med positions-notering, opklipning eller transkribering af materialet her, eller har andet på sinde så kan folkene bag projektet kontaktes:

Institut for Æstetiske Fag - Afdeling for Musikvidenskab. Langelandsgade 139, 8000 Århus C.
Her er arkivet med originalbåndene og de originale kartotekskort, samt de tekster der er refereret til under "Eksterne referencer".

Jesper Brunholm Scharff (programmør og specialeskribent), telefon 6617 7712 og email jesper(a)brunholm-scharff.dk

  Baggrund Kontakt Hjælp og Tips top ^
Denne sides indhold er opdateret 19. februar 2021.
Publikationen her er tilknyttet Sanghistorisk Arkiv på Institut for Æstetiske Fag - Afdeling for Musikvidenskab ved Aarhus Universitet.
Udskrevet fra Sønderjyder Synger, http://visesangere.dk/baggrund.php den 24/02/2024.